Hier in Brabant kent iedereen hem wel; de Solex! Het grappige maar zeker ook handige snorfietsje met de motor bóvenop je voorwiel!

Zelf had ik mijn eerste Solex toen ik 15 was. Een scooter was niet bepaald de bedoeling thuis maar een Solex, dat was geen enkel probleem. Één van mijn beste vrienden werd meteen geïnfecteerd met het Solex-virus en schafte er ook meteen eentje aan. We hebben met z’n tweeën heel wat kilometers getuft met de meer dan 50 jaar oude bromfietsjes en dat was mooi! De Solex is het ideale klassieke vervoersmiddel bij een temperatuur tussen de 20 en 30 graden. Waarom? Géén helm, geen hoge snelheid met bijbehorende risico’s maar gewoon lekker toeren, de wind door je haren, korte broek aan en van terras naar terras!

Geen helm? Hoe zit dat dan? Nou, van oorsprong is de VéloSolex zoals deze voluit heet, een bromfiets.  De wetgeving kwalificeerde de Solex eigenlijk als bromfiets, maar ermee rijden zonder helm en op het fietspad werd jarenlang oogluikend toegestaan. Tot in 2005; bromfietsen behoorden op de weg, snorfietsen op het fietspad. Het nieuwe kenteken maakte het onderscheid tussen beide ook nog eens gemakkelijk waarneembaar. Voor de Solex werd er in 2006 gelukkig een uitzondering gemaakt: door de vermelding van de maximale snelheid van 25km/u op het kenteken wordt de Solex toch als snorfiets beschouwd en het onbezorgd toeren ging vrolijk verder!

Onze Solexen zijn geproduceerd in de 60’er jaren. Onlangs zijn de motorblokjes volledig gereviseerd en dus klaar voor vele fijne kilometers. Het meest geniet je van de Solex als je één van onze speciaal uitgezette toertochten rijdt. Deze leiden je over de meest mooie binnenwegen door de Brabantse Kempen en brengen je van de ene gezellige locatie naar de andere. Doorgaans zit je ongeveer 10 kilometer op de Solex tot je weer bij het volgende terrasje uitkomt, tijd voor een lekkere cappuccino met een Bossche Bol! Je volgt de route op het navigatiesysteem dat gemakkelijk op je stuur bevestigd zit. Het navigatiesysteem is inbegrepen bij de huur van twee Solexen.

Onderschat het toeren met een Solex niet; door het gemak en de ongedwongen manier van rijden geniet je optimaal van de omgeving en je komt ook nog eens een stuk verder dan met de fiets. Moeilijk is het niet; na een klein beetje uitleg rijdt iedereen er zo mee weg!

Helemaal genieten is het als je de Solextoer combineert met ons Classic & Bed & Breakfast arrangement; twee nachten slapen in één van de geselecteerde B&B’s, een dag toeren met een klassieke cabriolet naar keuze èn een dag genieten van de omgeving op een Solex! Meer weten? Bekijk de C&B&B arrangementen.

Prijzen
 • 1 dag zelf rijden
  69 Per 2
  • 08.00-21.00u of naar wens
  • Zelf rijden op de twee Solexen
  • Navigatiesysteem met routes inbegrepen
  • 60 km vrij rijden inbegrepen
  • Inclusief brandstof
  • Volledig All Risk verzekerd
  • Eigen risico voor navigatiesysteem: €385,-
  • Geen borg
  • Alleen autorijbewijs of bromfietsrijbewijs vereist
Reviews
 • Mooie auto, fijne communicatie. Alles verzorgd geregeld! Dank hiervoor

  Gabriël Bruiloft
 • Top wagen, uitstekend op tijd afgeleverd en zoals besproken opgehaald. Heel erg bedankt!

  Roën
Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Wil je een vrijblijvende offerte voor de Solex snorfietsen?

Vul dan onderstaand formulier in, dit kost slechts 1 minuut van je tijd en natuurlijk is het geheel vrijblijvend!

Tip: We sturen je direct een email ter bevestiging van de ontvangst. Ontvang je deze email niet, kijk dan even in je ongewenste post. Vind je de mail hier, voeg dan info@klassiekershuren.nl even toe aan je lijst met veilige afzenders. zo ontvang je de offerte zeker!